Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies ANIMAC projecta "Psiconautas" el Dia Internacional del Cinema d'Animació

ANIMAC projecta "Psiconautas" el Dia Internacional del Cinema d'Animació

El premiat llargmetratge es projectarà el divendres 28 d'octubre a les 20h al CaixaForum Lleida

 

Psiconautas: los niños olvidados
Directors: Pedro Rivero i Alberto Vázquez
Producció: ZIRCOZINE ANIMATION, BASQUE FILMS
Any: 2015
+18

 

 

Una llum d'esperança a un món terrible.

Birdboy, un ocell nihilista; Dinky, la seva millor amiga; i el seu grup de col·legues (tots ells animals antropomòrfics en edat adolescent), cerquen fugir de l'illa on viuen, assolada per una catàstrofe ecològica, i del depriment univers que els envolta. El film combina una crítica social devastadora, fent de la situació gallega dels 80 un context actual i global, amb un desenvolupament poètic i commovedor d'uns personatges que desborden humanitat.

Aquest conte modern, basat en la novel·la gràfica d’Alberto Vázquez (Astiberri, 2006), va tenir la seva primera versió animada al 2012, com a curtmetratge (guanyador d’un premi Goya) amb un estil més senzill, que serveix de pròleg per la història del llargmetratge. Psiconautas, amb una direcció d’art més elaborada, però tot conservant l’essència del còmic i realitzada en impecable animació 2D, ha guanyat importants premis internacionals com ara Millor Llarg Animat de Fantasia i al Festival Internacional d’Animació d’Stuttgart i ha format part de la selecció d’una llarga llista de destacats festivals com ara San Sebastián. Aquesta estrena a Lleida ja te pactada distribució internacional als cinemes.

Psiconautas és una joia de l'animació europea que no deixarà indiferent a ningú.


galeria_05_l.jpg

 

Alberto Vázquez (A Coruña, 1980) és il·lustrador, realitzador i dibuixant de còmics. Obres com El Evangelio de Judas li han forjat una carrera com un dels autors de còmic underground més reconeguts de la seva generació. Psiconautas és el seu debut al llargmetratge després de curts com Birdboy (co-dirigit amb Pedro Rivero) i Sangre de Unicornio, història a partir de la qual, en aquests moments, prepara el guió per a un nou llargmetratge, una co-producció franco-espanyola. Birdboy, a més del premi Goya, va estar pre-seleccionat pels Oscars i va guanyar innumerables guardons a festivals de tot el món.

Pedro Rivero (Bilbao, 1969) és un experimentat guionista d’animació. Realitzador i productor de La Crisis Carnívora (2008), primera pel·lícula espanyola en Flash distribuïda a cinemes; Rivero va proposar a Vázquez portar a la pantalla la seva novel·la gràfica Psiconautas.

Alberto Vázquez i Pedro Rivero van visitar Animac durant la producció de Psiconautas i van compartir generosament amb el públic de Lleida el procés de creació de la que ha esdevingut una de les millors pel·lícules animades actuals.

 

galeria_01_l.jpg

 

Psiconautas: Los niños olvidados es projecta el divendres 28 d'octubre, Dia Internacional del Cinema d'Animació, a les 20h al CaixaForum Lleida.

Cartell

Programa de mà

 


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325