Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine Animac dóna ressò al projecte "Adopt a Right"

Animac dóna ressò al projecte "Adopt a Right"

Aquesta iniciativa amb suport d'Amnistia Internacional informa a nens i nenes dels seus drets de forma creativa i original

Aquest 20 de novembre es celebra el Dia Internacional de I’Infant, tot coincidint amb la Declaració per part de l’ONU dels Drets dels Infants.

En aquesta data tan assenyalada, i tenint en conte la vocació pedagògica de la Mostra i que una part d'aquesta (Petit Animac) es dedica als infants, Animac vol donar ressò al projecte "Adopt a Right" d'AnimaBiriki, una iniciativa suïssa-italiana amb suport d'Amnistia Internacional i consistent en informar a nens i nenes dels seus drets de forma creativa i original. Drets tan importants com que tots els infants han de tenir una casa, salut, una educació, que tenen dret a jugar o a no anar a la guerra. Podeu trobar tots els drets dels infants en català a la Viquipèdia.

"Adopt a Right" es centra en la idea de que nens de tot el món produexin els seus propis personatges a animabiriki.com i aquests siguin penjats a la pàgina web dedicada al projecte. Allà, tothom qui vulgui podrà "adoptar" un dret tot creant un personatge que el representi. A més el projecte convida als nens i nenes a regalar els drets i personatges a altres persones o compartir-los de la mà dels pares i mares a les xarxes socials amb els hashtags #animaBIRIKI #adottaundiritto.

animaBIRIKI_processo2.jpg

AnimaBiriki, a més d’aquesta iniciativa, té en marxa una sèrie animada amb la televisió suïssa en la que nens i nenes de diferent països participen dissenyant personatges i arguments. Aquesta feina es duu a terme mitjançant tallers a museus i centres d’art com ara el Centre Georges Pompidou a París.

La iniciativa de que el públic participi en la creació d’una sèrie animada no és una novetat. A "Cuentos de Viejos” (present a Animac 2014) ja vam veure com els seus creadors, Marcelo Dematei i Carlos Smith, recullien les històries narrades a cada capítol a una pàgina web per després animar-les. En l’actualitat aquest equip prepara un projecte de sèrie on els monstres protagonistes seràn dibuixats pels propis nens i nenes. Altres iniciatives animades de to més social i que donen veu als infants inclouen els magnífics curts de PDA, on Mario Torrecillas (un altre autor que ha pasat per Animac!) i el seu equip d’animadors recorren tot el món per donar veu a nens i nenes amb històries increíbles que J.A. Bayona ha recollit en el seu recent documental “9 días en Haití".

Animeu als infants al vostre voltant a col.laborar de manera creativa amb la meravellosa iniciativa ”Adopta un Dret” com a cel·lebració i forma de perpetuar uns drets que cada vegada són més i més necessaris al món.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325